Skoczylas Kolagen z łososia + 5 składników  184 g
Szybki podgląd
119,10 zł
Herbapol Szampon Dla Dzieci 250 ml
Szybki podgląd
17,52 zł
Equilibra Żel regenerujący po opalaniu 150 ml
Szybki podgląd
33,65 zł
Yerba Mate Green Papaja Guarana 50 g
Szybki podgląd
3,85 zł
Oranżada Herbata Yerba Mate Green Despelada 50 G
Szybki podgląd
4,24 zł
Oranżada Herbata Yerba Mate Green Frutas  50 G
Szybki podgląd
3,85 zł
Flos Mieszanka Cholesterol w normie 100 g
Szybki podgląd
8,94 zł
JIVA Ayurveda Arjuna 120 t.
Szybki podgląd
40,50 zł
JIVA Memorica 120 tabletek
Szybki podgląd
56,03 zł
JIVA Nari Sakhi 60 kapsułek
Szybki podgląd
46,62 zł
Ostatnio szukano
Statystyki
Produktów: 8893
Kategorii: 80
Odwiedzin: 104872
Poprzedni Lista Następny

Vivo Zakwaska Do Kefiru 2 fiolki

14,75 zł

Producent: VIVO
VIVO ZAKWASKA DO KEFIRU 2 FIOLKISkładniki: LAKTOZA (Z MLEKA), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych, drożdże kefirowe, liofilizowane szczepy bakterii: Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus; Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. Lactis.masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.Ilość bakterii w 1g:Bakterie kwasu mlekowego ok. 8 mldZdrowa tradycjaKefir to jeden z najstarszych fermentowanych napojów mlecznych, który zyskał uznanie na całym świecie, ze względu na swój wyjątkowy, orzeźwiający smak lekko fermentowanego mleka. W państwach wschodu i na Bałkanach stał się elementem tradycji i codziennej diety. Kefir wywodzi się najprawdopodobniej z Kaukazu, a jego powstanie było prawdopodobnie dziełem przypadku. Starożytni hodowcy kóz przechowywali mleko w skórzanych workach. W wyniku przypadkowej fermentacji odkryto i doceniono smak ukwaszonego mleka.Tradycyjny kefir powstawał na bazie mikroflory ziaren kefiru, na którą składają się działające symbiotycznie bakterie paciorkowców mlekowych, pałeczek kwasu mlekowego, drożdży i często bifidobakterii.Właśnie taki skład zawiera Zakwaska do KEFIRu VIVO, dzięki której w domowych warunkach możemy uzyskać kefir o wspaniałym smaku, bogaty w żywą florę kultur bakterii składającą się na mikroflorę ziaren kefiru.Kefir otrzymany z Zakwaski może stanowić świetny element zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Spożywany np. z otrębami sprawia, że głód znika na długi czas. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z mleka dwuprocentowego.Domowo ukwaszony kefir może być elementem codziennej diety osób w każdym wieku. Zawarte w kefirze kultury bakterii tworzą niekorzystne środowisko dla patogennych bakterii i grzybów.Wyjątkowy dobór ziaren kefirowychKefir uzyskany z Zakwaski do KEFIRu VIVO to kefir, o smaku i zapachu naturalnego kefiru, coraz rzadziej powszechnie rozpoznawalnego, ze względu dodawanie do składu kefirów produkowanych przemysłowo takich dodatków jak np. mleko w proszku. Domowo uzyskany kefir jest całkowicie naturalny i nie zawiera żadnych zbędnych, dodatkowych substancji, których celem jest poprawienie wyglądu produktu gotowego. Naturalnie przygotowany kefir może zawierać serwatkę, która jest źródłem dobrze przyswajalnego wapnia i warto ją wypić lub wymieszać z resztą kefiruUkwaś mleko roślinneZakwaska do KEFIRu VIVO umożliwia również ukwaszanie mlek roślinnych. Uzyskiwane w ten sposób fermentowane napoje mają konsystencję kefiru lub jogurtu uzyskiwanego z mleka krowiego, natomiast dzięki wykorzystaniu mleka roślinnego są doskonała propozycją dla osób np. z alergią na białka mleka.Przygotowanie ukwaszonego napoju na bazie mleka roślinnego wymaga termometru kuchennego oraz np. termosu. Do ukwaszenia można wykorzystać gotowe napoje roślinne renomowanych firm lub samodzielnie przygotowane mleko roślinne.Jesteś na diecie?Kefir może być elementem zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Kefir ukwaszony na mleku dwuprocentowym zawiera w 100 g tylko 50 kalorii. Wielu dietetyków zaleca włączenie kefiru do diety codziennej. Wraz z otrębami czy płatkami zbożowymi doskonale tłumi apetyt i ułatwia wypróżnianieKefir Vivo polecany jest dla:osób w każdym wieku, do diety codziennej,dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,seniorów,osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny,osób chcących dostarczyć do organizmu laktobakterii i bifidobakteriiliUwaga!Wszystkie naczynia, które będą w kontakcie z mlekiem muszą być czyste.Zaleca się, aby najpierw wyparzyć je wrzątkiem.Do przygotowania potrzebujesz:Zakwaskę (1 butelka na od 1 do 3 litrów mleka)Mleko (krowie, kozie); w przypadku mlek roślinnych np. migdałowego, sojowego zapoznaj się z przepisemZwykły rondel i duży ręcznik lub kocJogurt można przygotować również w jogurtownicy lub thermomixie – zgodnie z instrukcją dla tych urządzeń.1 Przygotuj mleko.Jeśli używasz domowego (surowego, „prosto od krowy”) mleka lub mleka pasteryzowanego – zagotuj je przed użyciem. Mleko UHT nie wymaga pasteryzowana, natomiast odradzamy je jako najbardziej jałowy mikrobilogicznie typ mleka. Mleko musisz doprowadzić do temperatury +37 .. + 43 ° С, idealnej do namnażania się kultur bakterii. Zagotuj wiec mleko i ostudź do tej temperatury (lub w przypadku mleka UHT wystarczy, że podgrzejesz je do tej temperatury). Bardzo pomocny do monitorowania temperatury jest termometr kuchenny.2 Dodaj Zakwaskę.Buteleczkę zawierającą sproszkowaną Zakwaskę, wypełnij do połowy mlekiem o temperaturze pokojowej, zakręć szczelnie nakrętkę i wstrząśnij buteleczką, aż do całkowitego rozpuszczenia się proszku w buteleczce. Jeżeli trochę proszku sklei się na dnie, należy np. odwrotną końcówką łyżeczki dokładnie rozetrzeć aby rozpuścił się w mleku i uzyskał możliwie drobną konsystencję. Następnie wlej całą zawartość do mleka o temperaturze +37 .. + 43 ° С3 Pozostaw do ukwaszenia.Całość możesz pozostawić w garnku, w którym wcześniej podgrzewało się mleko (garnek będzie oddawał ciepło potrzebne bakteriom do namnażania się). Garnek należy dokładnie przykryć i zaizolować (np. ręcznikiem lub kocem), następnie odstawić w ciepłe miejsce.Mleko z bakteriami możesz też przelać do naczynia typu termos, słoik z pokrywką lub miski z pokrywką. Aby zapobiec utracie ciepła, naczynie to należy owinąć dużym ręcznikiem lub kocem. Naczynie należy pozostawić przez 8-10 godzin w ciepłym miejscu, bez przeciągów i w spokoju (nie mieszać). Ukwaszone mleko ma gęstą konsystencję. Jeśli użyto termosu, należy po ukwaszeniu jego zawartość przelać do naczynia do przechowywania np. słoika, miski, itp.4 Gotowe.Po 8-10 godzinach produkt powinien być gotowy (najwygodniej ukwaszać przez noc). Gdyby jogurt dalej nie był ścięty lub nieco zbyt płynny, zostaw go na jeszcze 1-2 godziny. Kiedy jogurt jest gotowy wstawmy go jeszcze do lodówki, by się schłodził. Wszystkie dodatki smakowe, owoce itp. należy dodać do jogurtu bezpośrednio przed spożyciem. Gotowy jogurt przechowujemy w lodówce nie dłużej niż przez 7 dni.WYBÓR MLEKASmak i gęstość gotowego jogurtu zależy w dużej mierze od jakości mleka. Zalecamy stosowanie mleka pasteryzowanego, które stało w lodówce.
Producent VIVO
EAN 4820148053968

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dot. cookies. Możesz zmienić lub określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Apteka.szoker.pl - Pasaż internetowy dla Twojego zdrowia | Najlepsze produkty w kategoriach: Ajurweda, Alergia, Algi i wiele więcej! W apteka.szoker.pl serdecznie zapraszamy Cię do odkrycia szerokiego asortymentu artykułów dla zdrowia. Nasz pasaż internetowy oferuje wysokiej jakości produkty w różnych kategoriach, które spełnią Twoje indywidualne potrzeby. Znajdziesz u nas bogatą gamę artykułów z ajurwedy, dedykowanych alergii, algom, aminokwasów, antyoksydantów, aromaterapii, balsamów, bezglutenowych produktów, białek, preparatów przeciwbólowych, naturalnej pielęgnacji ciała, dezodorantów, słodzików, produktów do pielęgnacji stóp i rąk, balsamów do ust, artykułów dla domu, ekstraktów roślinnych, enzymów, farb, czasopism, glin, witalnych grzybów, herbat, higieny osobistej, hydrolatów i mgiełek, innych specjalistycznych kategorii, kakao, kasz, orzechów i bakalii, kaw, koenzymu Q10, kolagenu, produktów konopnych, kosmetyków, kremów, serum, książek, kwasów tłuszczowych, litoterapii, makijażu, masek do twarzy, masek i serum do włosów, masłów, specjalnych maści, mąk i skrobi, mieszanek ziołowych, minerałów, miodów, mydeł, nowych kategorii, octu, odżywek, olejów, olejków, peelingów i scrubów, płatków i otrębów, probiotyków, produktów strączkowych, przekąsek, przeziębienia, przypraw, saszetek, smarowideł i przetworów, soków i syropów, soli, artykułów sportowych, produktów dla strefy seksu, przeciwdziałania stresowi, superfoods, suplementów, garderoby, szamponów, toników, żeli, pianek, mleczek, toreb, produktów wspomagających trawienie, witamin, wyrobów z gorczycy, zapachów, zielarni oraz jednorodnych ziół. Zaufaj nam i wybierz apteka.szoker.pl jako swojego partnera w pielęgnowaniu zdrowia. Nasze produkty są starannie dobrane, aby zapewnić Ci najwyższą jakość i skuteczność. Przejrzyj nasz pasaż internetowy już teraz i zadbaj o swoje zdrowie dzięki najlepszym artykułom dostępnym na rynku!