Ostatnio szukano
Statystyki
Produktów: 8893 |
Kategorii: 80 |
Odwiedzin: 238699 |
Laboratorium Zielarza Ziele Piołunu 100 g
Ziele piołunu – Herba Absinthii pochodzi z gatunku bylica piołun – Artemisia absithium Linne, z rodziny astrowatych – Asteraceae (złożonych – Compositae). Surowiec stanowią liście i ulistnione górne części kwitnących wiech bylicy piołun, wysuszone w temperaturze nie przekraczającej 35 stopni Celsjusza. Roślina macierzysta występuje w Europie, w Azji Zachodniej i Afryce Północnej. Na niżu i w górach. Rośnie na nie użytkach, polanach, zrębach, przy drogach, na łąkach. Uprawiana. Ekstrakty, sam olejek, jak i ziele piołunu wykorzystywane są do wyrobu nalewek, likierów, wódek i win ziołowych. Surowiec nie był poddawany działaniu mikrofal, promieni ultrafioletowych, ultradźwięków oraz działaniu pary wodnej. Materiał zielarski najwyższej jakości.Ziele piołunu należy do środków gorzko-aromatycznych (Amaro-aromatica). Zawiera olejek eteryczny, gorzkie laktony seskwiterpenowe, fenolokwasy i flawonoidy.
Ziele piołunu – Herba Absinthii pochodzi z gatunku bylica piołun – Artemisia absithium Linne, z rodziny astrowatych – Asteraceae (złożonych – Compositae). Surowiec stanowią liście i ulistnione górne części kwitnących wiech bylicy piołun, wysuszone w temperaturze nie przekraczającej 35 stopni Celsjusza. Roślina macierzysta występuje w Europie, w Azji Zachodniej i Afryce Północnej. Na niżu i w górach. Rośnie na nie użytkach, polanach, zrębach, przy drogach, na łąkach. Uprawiana. Ekstrakty, sam olejek, jak i ziele piołunu wykorzystywane są do wyrobu nalewek, likierów, wódek i win ziołowych. Surowiec nie był poddawany działaniu mikrofal, promieni ultrafioletowych, ultradźwięków oraz działaniu pary wodnej. Materiał zielarski najwyższej jakości.Ziele piołunu należy do środków gorzko-aromatycznych (Amaro-aromatica). Zawiera olejek eteryczny, gorzkie laktony seskwiterpenowe, fenolokwasy i flawonoidy.
Producent
LABORATORIUM ZIELARZA
EAN
5907720709983
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję